So in between the pictures from Israel and Palestine I want to tell you a short story called “Sweet
Porridge” it’s one of the Grimms' Fairy Tales and I really liked it as a kid.
The story is about a little, poor girl who
lived alone with her mother. As they no longer had anything to eat, the girl
went into a big dark forest where she met an old woman. The old woman knew
about the poverty and gave her a little pot. The girl should tell the pot “little
pot, cook” and then it would cook good and sweet porridge. When you tell the
pot “little pot, stop” it would stop.
So the girl took the pot home to her mother and they were freed of poverty and hunger.
So the girl took the pot home to her mother and they were freed of poverty and hunger.
One day the girl went out and her mother told
the little pot to cook, and cooking it did. But she forgot how to stop it from
cooking. So it went on with cooking and the porridge rose over the edge and
filled the whole kitchen and then the whole house. By the time the little girl
came back the whole house and the street was full with porridge. She told the
little pot to stop and it did stop. And to come back to the house they had to
eat their way into the house ;)
Now if you want to cook porridge for yourself I
want to show you how to do it.
You need:
1 cup of Milk (I use milk, but you can also use
water or a mixture of both)
1 cup of oatmeal
And if you want to some more taste: fruits, nuts, sugar or other stuff
What to do:
Pour the milk and the oatmeal into a pot and
start boiling.
Cut the fruit in small pieces and when the ingredients in the pot boil but the fruits,
sugar and stuff like that into it. You can vary the tasty ingredients like you
want them. Sometimes I really like apples, so I put apples in there. On other
days I really like nuts, so I put them in it. Some days I put sugar and
cinnamon in the porridge and sometimes I put nothing in it.
I really love to eat porridge for breakfast. So I cook it in the evening and put it in a lunchbox (put it in the fridge till morning) and take it to university.
Till then, enjoy it ;)
It's my contribution for this challenge:
Wow, wie gesund! Das ist bei mir eher eine Ausnahme :(
AntwortenLöschenSüße Geschichte! Ich habe in meiner Zeit in Australien immer Porridge gefrühstückt *.* jammmmm! Danke für deinen Kommentar, das DIY ict echt super einfach aber ich fand es so hübsch dass ich es trotzdem posten wollte :)
AntwortenLöschenxx Lolo
Danke für deinen Kommentar! Ich war auch nie ein großer Valentinsfan, bi sich gemerkt habe dass ich es eigentlich nur nicht mag wenn man es als konsumpflicht sieht, also teure geschenke kaufen etc. aber ein paar süße kleine basteleien mache ich super gerne ♥
Löschenxx Lolo
das sieht voll lecker aus :s muss ich mal ausprobieren!
AntwortenLöschenwww.sophias-fashion.blogspot.com
Das Märchen kenne ich :) Danke, Fiona, du hast mir gerade ein Lächeln aufs Gesicht gezaubert! Ich liebe Haferbrei ja eh :D Hab einen schönen Tag, meine Liebe!
AntwortenLöschenLiebste Grüße <3
Deine Sabine
www.zuckermischwerk.de
Liebe Fiona,
AntwortenLöschenYummi, das schaut total lecker aus, ich finde du hast immer richtig süße Ideen, die man nicht auf jedem Blog liest <333
ich lasse dir noch bunte Grüße da <3
Ich liebe Porridge :)
AntwortenLöschenSieht richtig lecker aus!
Liebe Grüße :)
Hallo Fiona,
AntwortenLöschendas sieht ja fast aus wie das Cranachan bei mir ;-)
Liebe grüße, Barbara
Oh wie lecker ich liebe es!!! Könnte ich immer und jeden Tag essen :-)
AntwortenLöschenLiebste Grüße aus Nürnberg
Anja
Hmm sieht sehr gut , und vorallem Gesund aus ;) Ich glaube das werde ich demnächst mal testen ! Danke für das Rezept.
AntwortenLöschenViel Glück bei dem Event übrigens ;)
Habe selber auch teilgenommen ( http://chrissitallys.blogspot.de/2014/01/muslipop-ige-pinguine-cute-cerealpops.html) Bin schon gespannt auf die anderen Rezepte ;)
Viele liebe Grüße chrissi