So to interrupt the "picture flood" I will show you what I cooked today, o should I better say yesterday?! I tried myself to "Pommes Anna". I got the recipe from
Katja’s Blog “Fierce Food” (thanks for that ;))
I started
the first steps yesterday and finished and eaten it today =)
You need:
As many
potatoes as it needs to fill the spring form
70 g of
butter
200 ml
broth
Spices
(salt, pepper, chilli…) (here you can use whatever spices you want ;))
How it’s done:
I started it yesterday because it really takes a
long time (but it’s definitely worth it =))
So first of all you have to peel the potatoes
and cut them into slices. I peeled by hand and let the machine slice them ;)
During that you can already melt the butter (be
careful it shouldn’t get to hot!) and add a little bit of your spices.
Then you cut a piece of baking paper for the
bottom of your spring form. Place it in the form and butter the paper and the
edges of the spring form with the melted butter.
After that you place the first layer of potatoes
in your baking pan.
You brush the potatoes layer with butter and put
a bit of the spices on them. Continue like that till al potatoes are used ort
your pan is full ;)
You do not have to add the spices to every layer
as it would get to salty that way.
After that pour the broth over the potatoes
and cover them with an sheet of baking paper.
When you put the pan in the oven place it an sheet of foil (I used baking paper, but I thin aluminium foil would be better ;)), some of the broth will run out of the spring from and that way you
don’t have to clean the hole oven ;).
Then it will stay in the oven for 1 – 2 hours
(depends on how big your spring form is) at 160° Celsius. You can check every
once in a while with a sharp knife to see if the potatoes are smooth.
Then cool the Pommes Anna in the spring form and
under pressure (I put a plate and a pot with water on top of them). When it’s
cool cover it and put it in the fridge. And that was the moment where I went to
bed =D
So today I just removed the Pommes Anna from the
spring form and cut it in small pieces (like a cake ;)) and placed it on the
baking tray. Be careful to remove all of the baking paper on the bottom of the
potatoes!
Then put the baking tray in the oven and let it
reheat at about 225 ° C for like 15 – 20 minutes.
Now you finished and you can enjoy your meal =D
Till then ;)
Fiona
Fiona
woahhh wie lecker schaut das denn aus?
AntwortenLöschenich brauch morgen noch was für Mittags und hab sogar noch Kartoffeln hier(ist fast ne seltenheit:D)
Ohhh da freue ich mich ja:) irgendwie war das mal fällig und ich war mir wegen des namens auch unsicher aber nun freue ich mich doch dass ich es getan habe :D
Ja, das auf dem header bin ich wirklich, ist schon ein Weilchen her wo meine Haare minimal länger waren, ich hatte vor sie mir wachsen zu lassen und ich sterbe jedes mal beim Übergang! jedesmal! ich dachte probierstse es mal mit extentions, aber das hat auch nichts geholfen, dass soll aber eine Motivation sein:D
du bist wirklich herzerwärmend:)
danke für deine lieben kommentare:*
ich wünsche dir einen wundervollen Abend <3
Du musst nur bedenken, dass das echt ewig im Ofen ist ;)
LöschenJa bei mir ist das irgendwann dann einfach drüber gewachsen (was vielleicht auch daran liegt, dass ich einfach nicht gerne zum Friseur gehe^^) aber der Übergang an sich war auch doof =(
Grüße
Fiona
Hmmm lecker, sieht wirklich toll aus! Viel spaß beim bloggen.
AntwortenLöschenSchau doch mal vorbei, ich würde mich freuen.
Alanis von alanis-fashionwonderland.blogspot.de
schaut mal mega lecker aus! Vorallem weil ich der totale Kartoffel Freak bin! werd ich mal ausprobieren !!
AntwortenLöschenLiebe Grüße
Madlen von
http://learnto-love-yourlife.blogspot.de/
Hallo liebe Fiona !!
AntwortenLöschenIch hab Glaube ich habe noch nie in der Jungenabteilung eingekauft :)
Aber ich durchstöbere umso mehr den Kleiderschrank meines Freundes hahaha.
Gaaaaanz viele liebe Grüße :)