Donnerstag, 23. Januar 2014

Pommes Anna



So to interrupt the "picture flood" I will show you what I cooked today, o should I better say yesterday?! I tried myself to "Pommes Anna". I got the recipe from Katja’s Blog “Fierce Food” (thanks for that ;))

I started the first steps yesterday and finished and eaten it today =)

You need:
As many potatoes as it needs to fill the spring form
70 g of butter
200 ml broth
Spices (salt, pepper, chilli…) (here you can use whatever spices you want ;))

 
How it’s done:
I started it yesterday because it really takes a long time (but it’s definitely worth it =))
So first of all you have to peel the potatoes and cut them into slices. I peeled by hand and let the machine slice them ;)

During that you can already melt the butter (be careful it shouldn’t get to hot!) and add a little bit of your spices.

Then you cut a piece of baking paper for the bottom of your spring form. Place it in the form and butter the paper and the edges of the spring form with the melted butter. 


After that you place the first layer of potatoes in your baking pan. 

You brush the potatoes layer with butter and put a bit of the spices on them. Continue like that till al potatoes are used ort your pan is full ;) 

You do not have to add the spices to every layer as it would get to salty that way. 

After that pour the broth over the potatoes and cover them with an sheet of baking paper.

When you put the pan in the oven place it an sheet of foil (I used baking paper, but I thin aluminium foil would be better ;)), some of the broth will run out of the spring from and that way you don’t have to clean the hole oven ;). 


Then it will stay in the oven for 1 – 2 hours (depends on how big your spring form is) at 160° Celsius. You can check every once in a while with a sharp knife to see if the potatoes are smooth.


Then cool the Pommes Anna in the spring form and under pressure (I put a plate and a pot with water on top of them). When it’s cool cover it and put it in the fridge. And that was the moment where I went to bed =D

So today I just removed the Pommes Anna from the spring form and cut it in small pieces (like a cake ;)) and placed it on the baking tray. Be careful to remove all of the baking paper on the bottom of the potatoes!


Then put the baking tray in the oven and let it reheat at about 225 ° C for like 15 – 20 minutes. 


Now you finished and you can enjoy your meal =D 
Till then ;)
Fiona

5 Kommentare:

  1. woahhh wie lecker schaut das denn aus?
    ich brauch morgen noch was für Mittags und hab sogar noch Kartoffeln hier(ist fast ne seltenheit:D)
    Ohhh da freue ich mich ja:) irgendwie war das mal fällig und ich war mir wegen des namens auch unsicher aber nun freue ich mich doch dass ich es getan habe :D
    Ja, das auf dem header bin ich wirklich, ist schon ein Weilchen her wo meine Haare minimal länger waren, ich hatte vor sie mir wachsen zu lassen und ich sterbe jedes mal beim Übergang! jedesmal! ich dachte probierstse es mal mit extentions, aber das hat auch nichts geholfen, dass soll aber eine Motivation sein:D
    du bist wirklich herzerwärmend:)
    danke für deine lieben kommentare:*
    ich wünsche dir einen wundervollen Abend <3

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    1. Du musst nur bedenken, dass das echt ewig im Ofen ist ;)
      Ja bei mir ist das irgendwann dann einfach drüber gewachsen (was vielleicht auch daran liegt, dass ich einfach nicht gerne zum Friseur gehe^^) aber der Übergang an sich war auch doof =(

      Grüße
      Fiona

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  2. Hmmm lecker, sieht wirklich toll aus! Viel spaß beim bloggen.

    Schau doch mal vorbei, ich würde mich freuen.
    Alanis von alanis-fashionwonderland.blogspot.de

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  3. schaut mal mega lecker aus! Vorallem weil ich der totale Kartoffel Freak bin! werd ich mal ausprobieren !!
    Liebe Grüße
    Madlen von
    http://learnto-love-yourlife.blogspot.de/

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  4. Hallo liebe Fiona !!
    Ich hab Glaube ich habe noch nie in der Jungenabteilung eingekauft :)
    Aber ich durchstöbere umso mehr den Kleiderschrank meines Freundes hahaha.
    Gaaaaanz viele liebe Grüße :)

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